Web Analytics Made Easy - Statcounter

مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد به تشریح نحوه راه‌اندازی این واحد دانشگاهی به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی در شهر گناباد پرداخت.

به گزارش خبرنگار آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد در مدت سی و دو سال فعالیت خود، هفت رئیس واحد داشته است، اما در این سال‌ها هیچگاه فرصتی فراهم نشده بود تا پای صحبت نخستین رئیس و موسس این واحد دانشگاهی بنشینیم و از زبان وی بیشتر بشنویم و بدانیم که نخستین مرکز آموزش عالی شهرستان گناباد چگونه راه‌اندازی و ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرداد 1397 نخستین مرکز آموزش عالی گناباد وارد بهار سی و سه سالگی خود شد. به همین مناسبت فرصتی به دست آمد تا یادی کنیم از سیدحسین بسکابادی مؤسس و نخستین رئیس واحد گناباد. جوان 28 ساله آن روزها که اول خرداد 64 با همت و حمایت مردم و مسئولان شهرستان عزم خود را جزم و این واحد دانشگاهی را در ساختمانی استیجاری با کمترین امکانات پایه‌گذاری کرد.

متن کامل گفت‌وگوی آنا با بسکابادی در ادامه می‌آید.

*لطفا مختصری در مورد بیوگرافی خودتان بفرمایید.

-سیدحسین بسکابادی، متولد ۱۳۳۶ روستای بسکاباد از توابع بخش نیمبلوک هستم. پس از پایان دوره ابتدایی که مقارن با زلزله شهریور سال ۱۳۴۷بود برای ادامه تحصیل به شهرستان گناباد آمدم. سال ۱۳۵۵ در مقطع کارشناسی رشته فلسفه حکمت اسلامی در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته و خرداد ۱۳۵۹ فارغ‌التحصیل شدم. پس از خدمت نظام وظیفه حدود ۲ سال در آموزش و پرورش زاهدان بودم. از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۶ در فرمانداری گناباد مشغول خدمت شدم و از سال 66 تا زمان بازنشستگی نیز در استانداری خراسان فعالیت کردم.

*فکر راه اندازی واحد گناباد نخستین بار چگونه و از سوی چه کسانی مطرح شد؟ شما در فرمانداری خدمت می‌کردید، چه شد نخستین رئیس واحد گناباد شدید؟

-اردیبهشت سال ۱۳۶۴ جلسه‌ای با حضور مرحوم حجت‌الاسلام حکمت امام جمعه، مهدی مهدی‌زاده نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی، حسین‌پور فرماندار وقت و اعضای شورای نهادهای انقلاب اسلامی شهرستان تشکیل و تصمیم گرفته شد تا دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی شهرستان در گناباد راه‌اندازی شود.

در این جلسه برای مسئولیت واحد بحث و تبادل نظر شد. فرماندار به دلیل تراکم کاری از قبول مسئولیت خودداری کرد و بنده به عنوان رئیس واحد به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شدم که پس از ملاقات با دکتر جاسبی به عنوان رئیس این واحد دانشگاهی منصوب شدم.

*پذیرش مسئولیت در دانشگاهی تازه تأسیس دشوار نبود؟

-با توکل به خدای متعال و با توجه به قول مساعد مسئولان شهرستان مبنی بر تعهد تأمین محل و اعطای کمک‌های مالی لازم از جمله تأمین یک میلیون ریال (یکصد هزار تومان) در آن زمان، با جدیت شروع به کار کردیم و البته به شکل‌گیری دانشگاه و آینده آن امیدوار بودم.

*ابتدای تأسیس واحد گناباد با توجه به نبود کمک دولت از چه طریقی کمک‌های مالی دریافت کردید؟

-نخست با چاپ قبوض مبادرت به جمع‌آوری کمک‌های مردمی از بازاریان، خیران و کارکنان ادارات و نهادهای شهرستان کردیم. از فضاهای آموزشی اداره آموزش و پرورش، دبیرستان شهید دکتر بهشتی در نوبت عصر برای کلاس‌ها و کارگاه و آزمایشگاه‌های آن اداره نیز بهره‌بردای می‌شد. طبقه دوم ساختمان بنیاد ۱۵خرداد نیز برای ساختمان اداری اجاره و مورد استفاده قرار گرفت. یک دستگاه خودرو هم فرمانداری گناباد در اختیار دانشگاه قرار داد. خود من هم که به صورت مامور به خدمت از فرمانداری به دانشگاه منتقل شده بودم.

*با چه رشته‌هایی و چند کارمند فعالیت را آغاز کردید؟ استادان چگونه تأمین شدند و از چه زمانی پذیرش دانشجو داشتید؟

-از همان سال 1364 با رشته‌های کشاورزی و معارف اسلامی در مقطع کارشناسی و کاردانی مکانیک و برق که در سال‌های بعد کاردانی برق به کارشناسی تبدیل و کاردانی مکانیک حذف شد، فعالیت آموزشی دانشگاه شکل گرفت. علاوه بر آن دوره‌های کاردانی برای دبیران و معلمان آموزش و پرورش شهرستان‌های گناباد، قائنات، فردوس٬ طبس و دیگر شهرهای مجاور در رشته‌های آموزش ابتدایی٬ علوم تجربی و... تشکیل شد؛ کادر اداری واحد که شامل معاون آموزشی و معاون اداری مالی، حسابدار، کارشناس کارگاه‌های آموزشی و امتحانات و کارشناس آزمایشگاه و یک خدمتگزار می‌شد، همگی از کارمندان آموزش و پرورش گناباد بودند که به صورت پاره‌وقت با دانشگاه همکاری می‌کردند.

امور اداری واحد هم بر عهده یک کارمند بازنشسته دادگستری بود. تنها کارمند تمام وقت و رسمی واحد گناباد راننده دانشگاه بود که همزمان امور چاپ و تکثیر را نیز انجام می‌داد. حسب دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه، برای تدریس دروس در مقطع کاردانی از دبیران باسابقه و خوش‌نام شهرستان و نیز از استادان دانشگاه‌های مشهد استفاده می‌کردیم.

*واحد گناباد نخستین مرکز آموزش عالی این شهرستان است. مردم گناباد، مردمانی مذهبی، مؤمن و فرهنگ‌دوست بوده و هستند. عکس‌العمل مردم در آن دوره چگونه بود؟

-با توجه به طرح موضوع تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی و موافقت حضرت امام خمینی(ره) و اینکه یک دانشگاه اسلامی و مردمی بود و البته هست، در آن موقع و از سوی مرحوم حجت‌الاسلام حکمت امام جمعه وقت شهرستان و بویژه در تریبون نماز جمعه، تبلیغات و حمایت‌های گسترده‌ای از این دانشگاه صورت گرفت. مردم شریف گناباد و خانواده‌ها از همه اقشار بویژه کارکنان ادارات و دستگاه‌های دولتی نیز از تأسیس این واحد دانشگاهی استقبال خوبی کردند و در مجموع فضای مثبت و خوبی حاکم بود.

*خاطره ای از آن ایام دارید که برای مخاطبان جالب باشد؟

-هرچند فعالیت بدون امکانات و بودجه دولتی هر روزش خاطره است، ولی کمک مالی ناشرالاسلام گنابادی جناب حاج آقای مدنی که از روحانیون باسابقه و متشخص گناباد و منطقه هستند از محل وجوهات شرعی به دانشگاه، جزء خاطرات جالب و به یادماندنی من است.

*پس از دو سال کار و تلاش، چرا استعفا دادید و از گناباد رفتید؟

-اینجانب کارمند قراردادی فرمانداری شهرستان گناباد بودم. سال ۱۳۶۵ در استانداری خراسان پست سازمانی برایم در نظر گرفته شد و باید در محل خدمت جدید مشغول به کار می‌شدم. با رایزنی مهدی زاده نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان، موضوع انتقال من به تأخیر ‌افتاد، ولی در نهایت اردیبهشت ۱۳۶۶ مجبور به استعفا از مسئولیت در واحد گناباد و حضور در محل کار جدید در استانداری خراسان شدم.

*خیلی‌ها اذعان دارند به اینکه واحد گناباد توانسته است تحولی در نظام آموزش عالی شهرستان ایجاد کند و حتی در آبادانی این شهر هم نقش داشته است. نظر شما به عنوان مؤسس و نخستین رئیس واحد گناباد در این مورد چیست؟

-بدون شک تشکیل یک واحد آموزش عالی در شهرستان موجب حضور دانشجویان از دیگر نقاط و شهرها با فرهنگ‌های گوناگون و زمینه‌ساز رونق اقتصادی و افزایش سطح آگاهی مردم شد؛ زمینه ادامه تحصیل برخی از کارکنان ادارات و نهادهای دولتی و جوانانی که فرصت کمتری برای ادامه تحصیل داشتند را فراهم کرد. در نتیجه تعدادی از این افراد پس از فراغت از تحصیل در مناصب قضایی و مدیریتی کلان، منشأ خدمات زیادی شدند.

*پس از اینکه از گناباد رفتید، آیا دیداری از آنجا داشته‌اید و یا فعالیت‌های آن را دنبال می‌کنید؟

-کم و بیش در جریان تلاش‌ها، موفقیت‌ها و پیشرفت‌های صورت‌گرفته هستم، اما متأسفانه فرصتی فراهم نشده است تا از نزدیک در واحد گناباد حضور یابم. در مواردی با برخی از مسئولان واحد در سال‌های گذشته دیدار و مذاکراتی داشتم.

*و سخن پایانی...

-برای همه‌ خدمتگزاران عرصه‌ آموزش، پژوهش، تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اسلامی بویژه واحد گناباد آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.

گفت‌وگو با محمدحمید مروی شهری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۷۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا احمدی سنگری در نشست رؤسای دانشگاه‌های گیلان و مسؤولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با اشاره به اینکه در این نشست حل مشکلات کشور نیازمند روحیه جهادی است، اظهار کرد: گیلان در مقایسه با دیگر استان‌ها در حوزه آموزش وضعیت مطلوبی ندارد و نیازمند این است تا متخصصان و دانشمندان در این حوزه ورود کنند.

وی با تاکید بر اینکه در شورای آموزش عالی استان اولویت‌ها باید تبیین و از نظرات عالمان و نخبگان در این نشست‌ها بهره‌مند شد، افزود: در استان ظرفیت‌های علمی و آموزشی بسیاری داریم که باید از آنها بهره‌مند شویم، اولویت‌های آموزش عالی در استان احصا و باید علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با بیان اینکه باید از ظرفیت هر ۱۳ نماینده استان در رفع چالش‌ها و تقویت ساختار حوزه آموزش عالی بهره‌مند شد، اضافه کرد: در حوزه کشاورزی، اقتصاد دریا محور و نساجی ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد که نیازمند اقدامات ارزشمند در حوزه آموزش عالی است.

احمدی با تاکید بر اینکه باید از نیروهای کارآمد، متخصص و متعهد در دانشگاه بهره‌مند شد، تصریح کرد: خیلی مهم است که تولید علم کارآمد باشد، علمی مفید است که در راستای پیشرفت کشور، انقلاب و نظام باشد و این امر با تربیت نیروهای کارآمد محقق می‌شود.

دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با بیان اینکه دانشگاه باید در تصمیم‌سازی‌های استان حرف اول را بزند، افزود: باید برخی تصمیم‌گیری‌های استان را به دانشگاه بسپاریم، طرح و پیشنهادها در راستای مهارت‌افزایی دانشجویان و اشتغال پس از فارغ‌التحصیلی باید از پژوهش‌های دانشگاهیان باشد.

کد خبر 6099898

دیگر خبرها

  • راه اندازی پایگاه های علمی و آموزشی در دهدشت
  • قطع ارتباط موسسات آموزش عالی بلژیک با دانشگاه‌های اسرائیل
  • طرح آمایش آموزش عالی را مرحله به مرحله پیش می‌بریم
  • چرخش تحول‌آفرین از مقاله‌گرایی غیرهدفمند به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور
  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • نوزدهمین مجمع‌عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود
  • راه‌اندازی هنرستان‌های مهارتی در جوار دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش