Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی گفت: شایستگی دانشگاه تربت حیدریه نسبت به دیگر مراکز آموزش عالی مربوطه مشهود است و در آن هیچ شکی وجود ندارد، اما در مجموع اصل توقف طرح "آمایش آموزش عالی" از طریق مجلس در حال پیگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: اولا کلیات اینکه ما بخواهیم به نظام آموزش عالی نظمی ببخشیم امری خوب و مورد تایید مقام معظم رهبری و شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اما آنچه که در طرح آمایش در حال اجرا است در جهت سیاست‌های کلان آموزش عالی در کشور نیست و ممکن است آسیب‌هایی را به نظام آموزش عالی کشور وارد کند.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تربت حیدریه همه می‌دانند که محیطی به نام دانشگاه ثبت شده و در رشته‌های مختلف در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارای دانشجو و فعالیت می‌کند و تقریبا تنها دانشگاهی است که این ظرفیت‌ها را دارد، لذا انتظار این بود که در چهار سال اخیر با همان قوت سال‌های گذشته ارتقاء پیدا کند، اما باید بگویم که در این سه چهار سال با یک سکته‌ای در مسیر توسعه دانشگاه مواجه بودیم.

زنگنه بیان کرد: امروز دیگر دانشگاه تربت حیدریه مربوط به هویت مردم این منطقه است و ما و مسئولین شهرستان و دانشگاه تلاش خواهیم کرد تا از این هویت پاسداری کنیم.

او تصریح کرد: پیگیری‌های لازم را از طریق رئیس مجلس و معاونین آموزش عالی و همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام داده ایم و امیدواریم مسئولین دانشگاه و اعضاء هیئت علمی دانشگاه و سایر مسئولین تربت حیدریه به وظیفه خودشان عمل کنند تا خدای ناکرده زحمات چند ساله مسئولان از بین نرود.

 اجرای طرح با اهداف آن منافات دارد

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طرح آمایش با هدف کیفی سازی آموزش عالی و ایجاد عدالت آموزشی قرار است اجرا شود و اگر قرار باشد در گام اول یک دانشگاه باسابقه‌ای را با داشتن رشته‌های ارشد و کارشناسی دارای چندین مقاله علمی و ثبت و اختراع را زیرمجموعه یک نهادی که به لحاظ سازمانی پایین‌تر است، قرار دهیم، با هدف طرح منافات دارد و این تضاد ممکن است از آن برداشت‌های دیگری شود و صحبت بحث‌های پشت پرده‌ای به میان بیاید.
 دانشگاه جامع تربت حیدریه  از موقعیت ویژه‌ای برخوردار است
محمد حسن فتحی رئیس دانشگاه تربت حیدریه هم در واکنش به گزارش‌ها و مطالب منتشر شده پیرامون پردیس دانشگاهی و انتقال مرکز آن به گناباد گفت: اگرچه موضوع تجمیع دانشگاه تربت حیدریه با مراکز آموزش عالی گناباد همواره مورد اعتراض اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه و مسئولان تربت حیدریه بوده، اما وزارت علوم تحقیقات و فناوری به استناد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با جدیت به دنبال اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی و تجمیع بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی دولتی در تمامی استان‌های کشور است.

او افزود: به همین منظور در جنوب خراسان رضوی هم مقرر شده دانشگاه تربت‌حیدریه، مجتمع آموزش عالی گناباد و مرکز آموزش عالی کاشمر به یک پردیس دانشگاهی تجمیع شوند و در این جهت محل سازمان مرکزی این پردیس باید تعیین شود.

رئیس دانشگاه تربت حیدریه ادامه داد:در مقایسه با مراکز دیگر، دانشگاه تربت حیدریه با توجه به قدمت، توانمندی، دستاورد‌های علمی، تعداد بیشتر دانشجو، وجود رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، برخورداری از بزرگترین پژوهشکده زعفران کشور، وجود زیر ساخت‌های پیشرفته در حوزه فناوری اطلاعات و آموزش‌های مجازی "جزو دانشگاه‌های پیشرو در خراسان رضوی در شروع آموزش‌های مجازی در خراسان رضوی " و بسیاری امتیازات شاخص دیگر برخوردار است.

فتحی بیان کرد: دانشگاه جامع در شهرستانی واقع شده که هم به لحاظ موقعیت مکانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و هم با تحت پوشش قرار دادن جمعیت حدود یک میلیون نفر از نظر دسترسی به حمل ونقل جاده ای، ریلی و فرودگاهی موقعیت ممتازی دارد.

او تصریح کرد:همواره در جلسات مختلفی که با موضوع اجرای طرح آمایش مراکز آموزش عالی در سطح وزارت برگزار شده برتری و امتیازات ویژه دانشگاه تربت‌حیدریه برای مسئولان و تصمیم گیران تشریح و تاکید شده و امید می‌رود مسئولین مربوطه در وزارت عتف هم با ارزیابی این شاخص ها، دانشگاه تربت‌حیدریه را به عنوان مرکز پردیس دانشگاهی فوق تعیین کنند.

رئیس دانشگاه تربت حیدریه تاکید کرد: هیچ گونه تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و قرارگرفتن نام دانشگاه تربت‌حیدریه ذیل مجموعه مجتمع آموزش عالی گناباد صحت ندارد، ضمنا تجمیع دانشگاه تربت‌حیدریه با دو مرکز آموزش عالی فوق با مرکزیت تربت‌حیدریه نه تنها منجر به تضعیف دانشگاه نخواهد شد بلکه شرایط استقرار دانشگاهی جامع در شهرستان بیشتر محقق می‌شود.
تربت حیدریه قطب دانشگاهی جنوب خراسان رضوی است   احمد وطن‌دوست، رئیس شورای شهر تربت حیدریه گفت: مردم فرهنگ دوست و علم پرور تربت حیدریه در این ایام با وجود تمامی ظرفیت‌های اقتصادی و علمی به جهت تبدیل دانشگاه‌ها به پردیس دانشگاهی و بعضا وجود شایعاتی مبنی بر این امر به شدت نسبت به تغییر دانشگاه دولتی به پردیس دانشگاه با مرکزیت هر یک از شهر‌های اطراف ابراز نگرانی کرده است.

او افزود:مجلس باید در همان زمان پیگیر این موضوع و تبعات آن می‌بود، امید است این موارد با تدبیر و احقاق حق مردم تربت حیدریه حل شود.

این حق مردم تربت حیدریه نیست/اعضای شورای شهر اجازه نخواهند داد حق مردم ضایع شود.

اعضای شورای شهر تربت حیدریه در این باره گفتند:
این گونه تصمیمات حق مردم تربت حیدریه نیست و در سالروز پیروزی مردم تربت حیدریه در نه دیماه، به جای اینکه امتیازی به مردم این خطه بدهند نباید حقی از این مردم ضایع شود، در سال‌های گذشته برخی تصمیماتی که اتخاذ شده خروجی مناسبی نداشته است، تربت حیدریه یکی از شهر‌های تراز بالای کنکور سراسری است.

انتهای پیام/ا. غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی نماینده مجلس شورای شهر دانشگاه تربت حیدریه مراکز آموزش عالی مردم تربت حیدریه پردیس دانشگاهی پردیس دانشگاه خراسان رضوی حق مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۰۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه: اولویت اول نظام باید تعلیم و تربیت باشد/ آموزش حفظ‌ محور به آموزش عقلانیت محور تبدیل شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این مراسم با بیان اینکه در مجلسی حضور یافتیم که حاصل یک رزق بینشی است، اظهار کرد: در انجمن آثار و مفاخر از شخصیت‌های مهم تجلیل می‌‍شود در این مجلس برای اولین بار برای مقام معلّم که فخر عالم و آدم است، برگزار می‌شود.

 

وی ادامه داد: از آنجایی که انجمن مفاخر باید به مخافر بپردازد، فخری بالاتر از معلّمی نداریم، معلّمی والاترین فخر است برای اینکه هدایت جامعه و تعلیم و تربیت با معلّم است. از طرفی تعلیم و تربیت کار انبیاست، کار معلّم هم تربیت است، معلّم جهل متعلّم را به علم تبدیل می‌کند، تحصیل علم برای مرد و زن واجب شرعی است.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تعلیم و تربیت؛ تحکیم خانواده و جامعه است چون خیر کثیر در آن است، ادامه داد: حکمت، خیر کثیر است و علمِ حکمی، خیر کثیر است. 

 

استاد خسروپناه در پاسخ به اینکه کدام علم و معلّم فخر عالم است؟ عنوان کرد: علمی که نافع باشد، فخر است. معلّمی که علم نافع آموزش می‌دهد فخر است، پس علم باید حکمت‌بنیان باشد، علمی که با خرد ناب باشد، حکمت است. خرد ناب جمع چهار عقل نظری، عملی، معاش و معاد است. علم دارای خرد ناب، حکمت می‌زاید.

 

وی افزود: علمی فاخر است که فضیلت‌ساز و اخلاق‌ساز باشد، ویژگی برتر پیامبر(ص) حسن خلق، تواضع و مردم‌داری بود. بنابراین تواضع به معلّم واجب است. 

 

دبیر شورای عالی در پاسخ به این پرسش که چگونه علم حکمی تحقق پیدا می‌کند؟ گفت: اولویت اول نظام باید تعلیم و تربیت باشد، اینکه توجه به وزارت آموزش و پرورش مانند بقیه وزارتخانه‌ها باشد، صحیح نیست. برخی به اشتباه می‌گویند مصرف بودجه وزارت آموزش و پرورش بالاست در حالی که وزارت آموزش و پرورش به کمک معلّمان برای کشور سرمایه تولید می‌کند و آن تربیت نیروی انسانی است. 

 

وی تأکید کرد: آموزش و پرورش اولیّت است، باید همه حاکمیت اولیّت در اولویت‌ها را بپذیرد، در این مسیر تأمین کرامت و معیشت معلمان باید شکل گیرد. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید از حکمرانی تعلیم و تربیت برخوردار باشیم، رصد، مسئله‌شناسی، سیاستگذاری تا تصدی‌گری داشته باشیم. در سال‌های گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را نوشته بعد از آن نقشه راه مهم است، برای اولین بار وزیر آموزش و پرورش نقشه راه را مدون کرد و در شورا مصوب شد این مسیر حکمرانی است. 

 

استاد خسروپناه عنوان کرد: ساختار آموزش و پرورش باید آموزشی، پژوهشی، تربیتی و مهارتی باشد. دانش‌آموزی فارغ‌التحصیل نشود تا مهارت بداند، نه اینکه فقط محفوظات بخوانند، حتما آموزش حفظ‌محور به آموزش عقلانیت‌محور تبدیل شود و این رکن علم حکمت بنیان است. 

 

وی گفت: امروز از رئیس جمهوری تا شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش دغدغه آموزش و پرورش است و با این دغدغه مشترک می‌توان به نتایج خوبی دست یافت. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تور علمی دانشجویان واحد تهران جنوب در پارک علم و فناوری پردیس
  • اولویت اول نظام باید تعلیم و تربیت باشد/ آموزش حفظ‌ محور به آموزش عقلانیت محور تبدیل شود
  • حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه: اولویت اول نظام باید تعلیم و تربیت باشد/ آموزش حفظ‌ محور به آموزش عقلانیت محور تبدیل شود
  • قطع ارتباط موسسات آموزش عالی بلژیک با دانشگاه‌های اسرائیل
  • نوزدهمین مجمع‌عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود
  • شناسایی حدودسه هزار و ۸۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • عزت جمهوری اسلامی حاصل رشادت سپاه پاسداران و نیرو‌های مسلح است
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است